29 Januari 2013

Nu har Mercedez fått på sig skor på framfötterna för första gången, så nu väntar jag ännu ivrigt på att vädret vänder här hemma!! :)
Idag har hon iaf fått följa med till ridhus för andra gången. Hon var riktigt taggad inne i boxen när hon såg transporten rulla fram på gårdsplanen. Vi lastade Merzan och min tävlingshäst utan problem och åkte iväg. I ridhuset gick det också bra, förutom några bakutsprång när snön ramlade från ridhustaket (men fullt förståeligt). 
Men hem - det skulle hon inte haha. Det var hästar ute i hagarna bredvid och dom var mkt intressantare än att stiga på transporten tyckte hon. Inte ens havrespannen hade någon som helst effekt. Efter att ha försökt lasta henne med hjälp utav lina gick hon på till slut. Vi valde att inte bråka med henne och bli arga utan tog lugnt och sansat fram linan, jobbade henne med att gå ett steg fram, backa etc. Få henne på andra tankar och lura henne lite på det sättet. 
Nästa gång ska vi bara lasta henne sen ut igen så hon känner att det inte blir någon stor grej utav det. 
Hon står förövrigt lugnt och stilla på transporten, märks inte av att hon är där bak så det känns bra. Hennes mamma var en dam med ett sjuhelvetes humör så det kunde gunga rätt bra där bak ibland med henne ;) 

Första gången i ridhus!

OCH första gången hon åkte transport en längre sträcka :) Innan har hon bara åkt något varv runt gården med sin brorsa som sällskap. Idag fick hon åka med min tävlingshäst som är trygg vid att stå i släpet för att det skulle bli en så lugn upplevelse som möjligt för henne. Hon klev av och på transporten både när vi skulle åka dit och hem utan några som helst problem, tänk vilken nytta man har utav dom gångerna man lasttränat i lugn och ro utan att åka iväg någonstans. 
Väl framme skulle hon få följa med in i ridhuset, hon har nämligen aldrig varit i ett ridhus innan. Jag gick några varv med henne för att visa runt henne, sedan släppte vi henne lös så hon fick utforska själv. Till en början höll hon sig till oss och Baczy då hon kände sig säker där. När jag började rida gick hon efter oss varje steg, hon hängde med oss på volterna och serpentinerna, haha. Men mot slutet när hon kände sig mer avslappnad och var lite tuffare var det hon som skulle ta täten som man kan se på filmen, tur att Baczy är så snäll :) Perfekt att ha henne som sällskap att ta med sig såhär i början :) 

Mercedez överaskade mej på ett mycket positivt sätt idag, jag är så nöjd med henne.
Hon sover säkert väldigt gott inatt då dessa nya upplevelser tar mkt på dom i början. Det syns att hon skjutit iväg i växten och det syntes även när hon sprang inne i ridhuset att det var jobbigt för henne att ta hand om sin kropp, lite som en tonåring. Så det har nog bara varit skönt och framförallt bra för henne att hon inte har ridits de senaste veckorna när hon vuxit så. 
Underlaget här hemma funkar fortfarande inte att rida på då det nu är barfruset så någon ridning här hemma blir det inte just nu iaf. Men vi har tänkt att åka endel och miljöträna henne, en lika viktig del det inför kommande treårstest, tävlingar med mera :) 

 

RSS 2.0