A good rider can hear his horse speak to him. A great rider can hear his horse whisper.

Löshoppning

Gårdagen bestod alltså av löshoppnings träning för Lasse Berglund i Bratteborg. Vi valde att ta med min gamla tävlingsponny som åksällskap nu första gången hon skulle iväg till ett nytt ställe. Lastningen och vägen dit och hem funkade superbra, så det kändes jätteskönt. Alltid lite pirrigt när man ska åka en längre sträcka än vad dom små är vana vid. 45 minuter på ett håll är det ungefär men det var inga som helst problem.
Löshoppningen och hantering bredvid funkade också förvånansvärt bra, hon är rätt högt i blod så jag hade nästan förväntat mej att hon skulle spela allan ordentligt men hon skötte sig jättebra. Lite spänd och ropade lite efter sin kompis gjorde hon, men det hör till nu i början. Första gången hon hoppade den nya uppställningen av hinder och det gick bra. Hon var som sagt lite spänd och öppnade inte upp i bak ordentligt över oxern som man sett henne göra hemma, men det är bara ut och åka till nya främmande platser och träna och vänja.
 
Lasse tyckte hon var en fin häst med bra galopp, att hon hade tryck och att hon var försiktig över hinder och rättade sig. Han tyckte även att hon skötte sig väldigt bra för att vara första gången iväg sådär så det kändes bra.
Jag är väldigt nöjd med Mercedez insats :) Vi har anmält henne till nästa och sista gången som Lasse har träning där innan tre-årstestet, den 13 april har vi tid. Sedan är det genrepet också. Och så ska vi försöka komma iväg till lite andra ställen innan också för att miljöträna. Pappa filmade lite åt mej så slänger upp en liten video här!
ENJOY

 

 

 

 

 

EVERYONE IS RUSHING. ONE CANNOT RUSH WITH HORSES. IT'S LITERALLY THE 'KISS OF DEATH'

Ridhandboken som innehåller utbildningsskalan som ska följas under hästens utveckling har jag hört bra respons om. Funderar på att beställa den, skulle vara bra att ha nu när jag faktiskt har en häst att utbilda. Tror den är bra att läsa i vilket fall som helst. 
Det första som ska funka är såklart start, broms och styrning. När det sitter kan man börja spåna på resten av utbildningsskalan. 
Åh, detta är så kul, att få forma sin egen häst!
Utgivare är Svenska ridsportsförbundet. 
 
 
 

Löshoppning för Lasse

Nu till helgen har vi anmält Mercedez till löshoppningsträning för Lasse Berglund. Vi har inte fått starttid ännu så det väntar vi på. 
Det ska bli väldigt intressant att se hur hon sköter sig när det kommer vara mycket andra unghästar i rörelse runt omkring. Jag började precis fundera på hur vi ska åka med henne, om vi ska ta med en häst i sällskap i släpet eller ej. Nackdelen som kan vara om vi tar med oss en häst i sällskap är att det finns risk att de kommer ropa efter varann när hon är inne i ridhuset och den andra på släpet, det kan nog stressa upp henne. Däremot tror jag att det blir lättare att få med henne hem igen om det står en kompis inne i släpet och väntar, så.. Den karamellen tål att sugas på lite. 
 
Ska försöka få med en extra man på detta äventyr som kan filma så jag kan lägga upp film här sen! 

Intressant ska det bli att höra vad Lasse tycker om henne, håller tummarna om att han tycker samma sak som vi! :)
 
Återkommer efter äventyret och berättar hur det har gått, hej så länge :)
RSS 2.0