29 Januari 2013

Nu har Mercedez fått på sig skor på framfötterna för första gången, så nu väntar jag ännu ivrigt på att vädret vänder här hemma!! :)
Idag har hon iaf fått följa med till ridhus för andra gången. Hon var riktigt taggad inne i boxen när hon såg transporten rulla fram på gårdsplanen. Vi lastade Merzan och min tävlingshäst utan problem och åkte iväg. I ridhuset gick det också bra, förutom några bakutsprång när snön ramlade från ridhustaket (men fullt förståeligt). 
Men hem - det skulle hon inte haha. Det var hästar ute i hagarna bredvid och dom var mkt intressantare än att stiga på transporten tyckte hon. Inte ens havrespannen hade någon som helst effekt. Efter att ha försökt lasta henne med hjälp utav lina gick hon på till slut. Vi valde att inte bråka med henne och bli arga utan tog lugnt och sansat fram linan, jobbade henne med att gå ett steg fram, backa etc. Få henne på andra tankar och lura henne lite på det sättet. 
Nästa gång ska vi bara lasta henne sen ut igen så hon känner att det inte blir någon stor grej utav det. 
Hon står förövrigt lugnt och stilla på transporten, märks inte av att hon är där bak så det känns bra. Hennes mamma var en dam med ett sjuhelvetes humör så det kunde gunga rätt bra där bak ibland med henne ;) 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0