Löshoppning

Gårdagen bestod alltså av löshoppnings träning för Lasse Berglund i Bratteborg. Vi valde att ta med min gamla tävlingsponny som åksällskap nu första gången hon skulle iväg till ett nytt ställe. Lastningen och vägen dit och hem funkade superbra, så det kändes jätteskönt. Alltid lite pirrigt när man ska åka en längre sträcka än vad dom små är vana vid. 45 minuter på ett håll är det ungefär men det var inga som helst problem.
Löshoppningen och hantering bredvid funkade också förvånansvärt bra, hon är rätt högt i blod så jag hade nästan förväntat mej att hon skulle spela allan ordentligt men hon skötte sig jättebra. Lite spänd och ropade lite efter sin kompis gjorde hon, men det hör till nu i början. Första gången hon hoppade den nya uppställningen av hinder och det gick bra. Hon var som sagt lite spänd och öppnade inte upp i bak ordentligt över oxern som man sett henne göra hemma, men det är bara ut och åka till nya främmande platser och träna och vänja.
 
Lasse tyckte hon var en fin häst med bra galopp, att hon hade tryck och att hon var försiktig över hinder och rättade sig. Han tyckte även att hon skötte sig väldigt bra för att vara första gången iväg sådär så det kändes bra.
Jag är väldigt nöjd med Mercedez insats :) Vi har anmält henne till nästa och sista gången som Lasse har träning där innan tre-årstestet, den 13 april har vi tid. Sedan är det genrepet också. Och så ska vi försöka komma iväg till lite andra ställen innan också för att miljöträna. Pappa filmade lite åt mej så slänger upp en liten video här!
ENJOY

 

 

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0